Agencja click community patronuje Shot on iPhone 6 Wroclove #bezbarier

Autorem wystawy jest Łukasz Banaszak.

“Jest nam ogromnie miło, że możemy patronować taką akcję, jak Shot on iPhone 6 Wroclove #bezbarier. To fascynujące ile możliwości daje nam nowoczesna technologia. Szczególnie rynek mobile. Złapanie cennej i ulotnej chwili nigdy nie było takie proste. Czy to można nazwać sztuką? Oczywiście. To doskonały przykład, jak urządzenie pozwala wyzwolić kreatywność.”
mówi Rahim Blak, CEO click community.

Historia click community zaczęła się między sztalugami i pędzlami gdzieś na piętrach krakowskiej ASP. Rahim Blak i Michał Blak do swoich projektów artystycznych często wykorzystywali nowe media. W 2008 roku, szukając swojego miejsca w branży digital, postawili na wschodzącą specjalizację jaką był social media marketing. To dlatego w 2009 roku powstała agencja social media click community. Firmowa komunikacja w mediach społecznościowych była wtedy w powijakach, a artystyczne i ekstrawertyczne podejście naszych założycieli idealnie przyjęło się w tej branży. Stąd sentyment do sztuki. Wystawa ta niesie dodatkową wartość, której szczerze kibicujemy.

Przedsięwzięcie Shot on iPhone 6 Wroclove #bezbarier ma pokazać przestrzeń bez barier we Wrocławiu. Na fotografiach znalazły się wyjątkowe miejsca: Urząd Miejski, Hala Stulecia, Port Lotniczy, Stadion Wrocław i wiele innych. Obiekty i miejsca są nieprzypadkowe, bo konsultowane ze środowiskiem osób z różnymi niepełnosprawnościami.

“Uwieczniłem iPhonem 6 Plus ludzi i obiekty, dzięki którym możemy mówić o Wrocławiu – europejskiej metropolii wyznaczającej standardy przekraczania barier. Wśród modeli znaleźli się: Bartłomiej Skrzyński i Agata Roczniak. Sumując zapraszam Państwa na wyprawę w świat klasycznej fotografii. Magicznego języka czerni i bieli z nutą szarości.”
mówi Łukasz Banaszak.

Zdjęcia zostaną opublikowane w dniu 1 września na Blogach Wrocławskich.

logo.png

patronujemy2podluzny.png